Animatie

Veel informatie in korte tijd en met grote impact leveren.

Combinaties van tekst, beeld en geluid maken het mogelijk.
Animaties zijn daarom een ideaal middel om informatie effectief over te brengen.

Mensen raken en in beweging krijgen

Dit bereik je door boodschappen te creëren die onderscheidend en aantrekkelijk zijn, net even anders dan de rest. Wij doen dit door het combineren van film, animatie, grafische vormgeving en muziek. In ons vak heet dat motion graphic design.

Uniek met film, animatie en grafisch ontwerp

Een animatiefilm als onderdeel van een videoproductie is in verschillende stijlen te maken: van minimaal tot uitbundig en van ‘plat’ (2D) tot 3D. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alle animaties worden door ons op-maat gemaakt.

Kort en bondig

We werken volgens het ‘60 seconden principe’ dat uitgaat van de bereidheid van internet gebruikers om ongeveer een minuut tijd te investeren om een boodschap te ontvangen.
Een grappig of leuk filmpje maken is niet ons doel. Het gaat ons om effectief en op originele wijze de boodschap over te brengen. Uiteraard binnen de stijl die past bij het merk en de positionering van de opdrachtgever. Daarom besteden wij veel aandacht aan het analyseren van informatie, de beoogde doelgroep en het gewenste effect.

Een helder en afgemeten verhaal in een aantrekkelijke visuele stijl passend bij de boodschap en opdrachtgever.

Een krachtig middel

ZoGEBEURD ontwikkelt creatieve concepten voor animaties en infographics bij av-producties.
We zijn gespecialiseerd in het overbrengen van een complexe boodschap in een korte tijd door middel van animatievideo’s die verklaren, uitleggen of promoten.

ZoGEBEURD kenmerkt zich door de passie voor het vak, het optimaal inzetten van talenten en altijd beter willen.

ANIMATIE INZETTEN

Met een animatie kunt u complexe productieprocessen eenvoudig laten zien, een niet bestaand product presenteren en uw bedrijfsprocessen visueel aantrekkelijk maken. Online animatie: het is de perfecte manier om uw publiek te vermaken en informeren tegelijk!

De combinatie van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd en met grote impact te communiceren. Daarnaast accepteren mensen tegenwoordig niet meer dat informatie alleen tekstueel wordt aangeboden.

WAT IS EEN EXPLANIMATION?

Een ‘Explanimation’ is een informatieve uitleganimatie (al dan niet verwerkt in video’s) om op een efficiënte en aantrekkelijke manier een boodschap over te brengen of iets uit te leggen.

Ingewikkelde zaken worden vaak uitgelegd met behulp van een eenvoudige tekening. Als zo’n tekening dan ook nog kan bewegen, zijn de mogelijkheden eindeloos! Met een explanimation, combineren wij grafisch ontwerp met beweging. Er zijn simpelweg geen grenzen!

VIDEO MET ANIMATIES LATEN MAKEN

De combinatie van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd en met grote impact te communiceren. Video en animatie zijn daarom een ideaal middel om informatie effectief over te brengen.
We zijn uniek in het combineren van film, animatie en grafisch ontwerp zodat de boodschap daadwerkelijk gehoord en gezien wordt.

Niet voor niets heeft Zo GEBEURD een team met verschillende specialismen, allemaal onder één dak werkend vanuit één doel met één gezamenlijke aanpak.

  • Inzichtelijk maken: met animatie kunt u processen inzichtelijk en aantrekkelijk maken.
  • Presenteren: een product, dienst of jaarverslag wordt interessanter en duidelijker.

INFOGRAPHIC LATEN MAKEN

Infographic ontwerp zorgt voor duidelijkheid

Door een infographic te laten maken kunt u veel informatie eenvoudig laten zien. Het is een perfect middel om uw doelgroep snel te informeren. Ideaal voor een creatief en inspirerend jaarverslag of onderzoeksrapport!

Ingewikkelde zaken worden vaak uitgelegd met een eenvoudige tekening. Door een infographic te laten ontwerpen is het mogelijk om veel gegevens ook overzichtelijk (en prikkelend) aan uw doelgroep te laten zien.

Met een infographic ontwerp is het direct duidelijk wat u wilt laten zien.
Een jaarverslag wordt een stuk interessanter en het resultaat van een onderzoek een stuk pakkender in de juiste vormgeving.

BEDRIJFSPRESENTATIE LATEN MAKEN

Rommelen met PowerPoint of toch liever een frisse en professionele presentatie?

Met een bedrijfspresentatie wilt u laten zien waar u voor staat. Een amateuristische presentatie is dodelijk voor het imago van uw bedrijf. Kies voor een professionele, frisse en overtuigende presentatie die uw doelgroep raakt.

We leven in een tijd waarin uw publiek vermaakt wil worden met mooie beelden en pakkende animaties. Maar vooral met een kort en krachtig verhaal. Niet met standaard plaatjes en goedbedoelde geluidjes. De lat ligt tegenwoordig een stuk hoger maar gelukkig zijn de mogelijkheden ook flink toegenomen!

U kunt op een aantal manieren gebruik maken van onze diensten:

  • De visuele kant van uw presentatie:
    u levert teksten en afbeeldingen aan en wij zorgen voor een stijlvolle vormgeving.
  • De totale presentatie:
    u levert alles (teksten en afbeeldingen) aan en wij adviseren u over de inhoud, herschrijven uw teksten en doen suggesties voor ander beeldmateriaal.
Hoe wilt u het hebben?

Een presentatie kan op vele manier: van de standaard ‘click voor de volgende slide’ tot volledig geautomatiseerde presentaties als video. De meest geschikte oplossing voor uw presentatie is afhankelijk van het doel, het publiek, de manier van presenteren (in een vergaderkamer of in een congreszaal), etc.
Werkt u het liefst met Keynote? Of liever PowerPoint? Geen probleem. We kunnen deze zelfs als iBook leveren.

Handouts, iBook of een andere manier?

Na het houden van uw presentatie bent u vaak nog niet klaar. De onvermijdelijke handout wordt gevraagd… En dan? Geeft u uw publiek een paar slechte kopieën met een nietje erdoor? Of stelt u direct een fraai vormgegeven PDF ter beschikking die direct gemaild kan worden? Of kan uw publiek de presentatie zelf nog een keer (interactief EPUB) bekijken via een website?

We laten u graag alle mogelijkheden zien.

Kort en krachtig informeren? Een animatie laten maken is Zo GEBEURD